3 Ocak 2016 Pazar

Sonsuza Kadar Benim - Heidi McLaughlin- Kitap Yorumu


KÜNYE

Kitabın Adı:Sonsuza Kadar Benim
Alt Başlık:The Beaumont Serisi 1
Yazar:Heidi McLaughlin
Sayfa Sayısı:312
Kitabın Türü:Roman, Aşk, Edebiyat
Orijinal Adı:Forever My Girl
Çeviri:Şebnem Yaşar Kip
Yayınevi:Yabancı Yayınları
 ARKA KAPAK
Planlarım arasında bir rock yıldızı olmak hiçbir zaman yoktu. Üniversitede Amerikan futbolu oynayacak, NFL’de profesyonel futbolcu olacak ve lise aşkımla evlenip sonsuza dek mutlu yaşayacaktım.
Gideceğimi söylediğim o gün, her ikimizin de kalbini kırmıştım. Gençtim ve kendim için doğru kararı vermiştim, fakat bu bizim için yanlış bir karardı. Tüm hissettiklerimi müziğimle dile getirdim, fakat o kızı asla unutamadım. Onun gülüşünü, onun kokusunu.
Şimdi, on yıl sonra geri dönüyorum. Umarım bunca zaman sonra ona bunu anlatabilirim: Onun hâlâ Sonsuza Kadar Benim olmasını istediğimi.
"Sonsuza Kadar Benim, kalp kıran hataların, affetmenin gücünün ve aşka ikinci şansın umut dolu hikâyesi."
-Aestas Book Blog-
"Sıcacık bir aşk hikâyesi okumak isteyen herkese bu kitabı öneririm." 
-The Little Black Book Blog-
(Tanıtım Bülteninden)


Merhaba :) Sizlere dün gece öylesine elime alıp okuduğum bir kitaptan bahsetmek istiyorum.Kitabı tam olarak 2 saatte bitirdim . Şimdi de sizlerler yorumumu paylaşayım dedim :) 

Sonsuza Kadar Benim;  Geçmişiyle ilgili pişmanlik yaşayan bir rock yıldızının hikayesini konu alıyor . Liam Page , ünlü bir rock yıldızıdır , bir gün rastgele bir otel odasında terk ettiği kasabasında yaşayan en yakın arkadaşının öldüğünü öğrenir. 
 Kasabaya cenaze için gitmek istemektedir fakat 10 yıl önce ardinda biraktigi tek kişi yakin arkadasi Mason değildir.  Liam geçmişiyle yüzlesmek için gittigi kasabada hiç ummadigi olaylar yaşayacaktır.



Sonsuza Kadar Benim The Beaumont Serisi olarak geçiyor ve seri 3 kitaptan oluşuyor . Her kitapta farkli karakterler anlatiliyor. Seri de sırasiyla anlatilan baş karakterler ise şöyle : 

1) Forever My Girl - Cevrildi - Sonsuza Kadar Benim - Liam'ın hikayesi
2) My Unexpected Forever - Çevrilmedi - Harrison 'un hikayesi 
3) Finding My Forever - Çevrilmedi - Jossie 'nin hikayesi 




Kitabı beğenip beğenmediğime hala karar veremedim .Niye ? diye soracak olursanız , kitap kendini okutturuyor bir şekilde nasil bittigini bile anlamadım . 2 saatte hooop bitti :) Ama işlenen konu hakkında onlarca kitap okudum maalesef Sonsuza Kadar Benim bu tür içinde okuduğum en iyi kitap değildi. 

Kitap ; 2 kişi ağzından anlatılıyor. Bunlar ; baş karakterlerimiz Liam ve Jossie . Arada kahraman bakış açısıyla karakterlerin geçmişte yaşadıklarını da okuyoruz . Sanırım en çok o kısımları sevdim. 



Hani kitapta karakterleri seversin yaptiklarini desteklersin ya bu kitapta ben ne karakterleri sevdim ne de yaptiklarini destekledim . Okuduğum en ruhsuz  en duygusuz kitapti. O anlatilan aşkı hissedemedim maalesef .

Kitapta baş kahramanimiz Liam sevgilisi Jossie 'yi bir anda hiçbir şey söylemeden terkediyor . İlk olarak buna çok kızdım. Yaşadıkları o kadar seneyi " Ben hayallerimi yaşayacağım " diye çöpe atmak bence pisliklik.

10 yıl sonra geri döndüğünde ise bir çocuğu olduğunu öğrenip " Seni kazanmak istiyorum" demek de pisliklik .

Ve Jossie 'nin sanki bir çocukla ortada kalmamış , bütün acılari tek başına sırtlanmamış gibi nişanlısını terkedip bu zavallı adamı kabullenmesi de pisliklik ...




Kitabın işte bu yönünü sevmedim. :) Liam bence düşünce olarak büyümemiş bir adamdı neyse ki kitabın sonunda aklı başına geliyor da rahatlıyoruz :) 

Sadede gelecek olursak  ; Kısa zamanda okunacak entrikasız , hemen sonuca giden bir roman arıyorsanız Sonsuza Kadar Benim okuyabileceğiniz bir kitap...Bir sonraki yorumda görüşmek üzere ;

Puanım : ⭐⭐⭐/ 5







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang